Vyhledat bez třídění | Vyhledat podle kategorie

Dnes je sobota 15. prosince 2018, svátek má Radan a Radana

  Magazín » Zdraví » Králík se žampiony – maso plné proteinů

Králík se žampiony – maso plné proteinů

Publikováno: 31. 5. 2018

Králík je vhodné jídlo na doplnění živin. Má vysoký podíl proteinů, ve 100 g více než 20 g proteinů a málo tuků, okolo 2 g. To se hodí v případě, kdy chceme budovat svaly nebo spalovat tuk. Jenže problém je, jak králíka připravit. Každému nemusí chutnat nejběžnější způsob pečení, často společně s tučným vepřovým masem a jako příloha zelí a knedlíky. Někomu nechutná typická chuť tohoto druhu masa.

Jsou ale i jiné způsoby, jak králíka připravit. Můžeme zkusit třeba králíka se žampiony, kterého dochutíme vínem, smetanou a citronovou šťávou. Ingredience dodají speciální chuť, takže kdo nemá v oblibě klasiku s knedlíkem a se zelím a nebo mu králík jako maso nechutná, může zkusit tento recept. Navíc je zde použita vhodnější příloha. Zvolit si můžeme brambory nebo rýži.

Králík by neměl chybět v jídelníčku hlavně díky příznivému složení živin, dobrému poměru proteinů vůči tuku, obsahu vitamínů, minerálů a karnitinu, který může pomoci s hubnutím. Právě proteiny jsou při přeměně postavy velmi důležité, protože dokáží ochránit stávající svalovou hmotu a přitom můžeme spalovat přebytečný tuk. Maso z králíka patří k dalšímu kvalitnímu zdroji proteinů, který obohatí náš jídelníček.


Související obsah

» 5 rad, jak předejít nadváze

» Kuře cacciatore jako vhodné fitness jídlo

Zajímavé články

Copyright © 2007 - 2018 Odkazy na web.cz - Podmínky užívání, cookies, ochrana osobních údajů - Kontakt - Podpořte tento web - Partneři